TheraTogs


TheraTogs-tukiasut ovat nyt saatavilla myös Suomessa.

TheraTogs on vaatteiden alla ihoa vasten käytettävä kolmesta osasta muodostuva ortopedinen tukiasu, joka parantaa asennonhallintaa ja toimintakykyä. Materiaalin sisäpinta on erityistä pehmyttä vaahtomuovia, joka tarttuu hellästi ihon pintaan ja saa kehon sisäisissä pehmytkudoksissa aikaan biomekaanisia muutoksia. TheraTogsin tarjoama ulkoinen tuki helpottaa painonkannattelua, rentouttaa ylikuormittuneita lihaksia ja lihasryhmiä ja lisää tätä kautta toimintakykyä. TheraTogs sovitetaan kunkin käyttäjä tarpeisiin asettamalla asuun erilaisia joustavia remmejä, joilla ohjataan kehon ja raajojen asentoa.

TheraTogs-kangas tuntuu miellyttävältä päällä, hengittää ja sopii käytettäväksi sekä kesäisin että talvisin. Se ei sisällä lainkaan lateksia. Asu puetaan alimmaiseksi alusvaatteiden tai vaipan alle, ja se voi olla päällä koko päivän ajan. Sitä ei tarvitse riisua wc-käyntien tai vaipanvaihdon ajaksi.

TheraTogs-asu ei rajoita kehon liikkeitä, kuten tavallinen korsetti tai ortoosi, vaan tukee ja ohjaa niitä oikeampaan suuntaan. Asun vaikutukset näkyvät välittömästi jo ensimmäisellä sovituskerralla: asu tukee tehokkaasti keskivartaloa, minkä ansiosta myös pään- ja raajojen hallinta paranevat spontaanisti. Esimerkiksi istuma-asennossa käsien käyttö helpottuu keskivartalon saaman tuen ansiosta. Asun pitkäaikainen käyttö tuo puolestaan pysyvää parannusta vartalonhallintaan.

Liikuntavammaisten lasten ja aikuisten lisäksi asua suositellaan myös autistisille henkilöille: asu toimii ”toisena ihona” parantaen asentotuntoa ja helpottaen näin aistitiedon jäsentymiseen liittyviä ongelmia.

ABR-kuntoutusta saavilla lapsilla TheraTogs-asusta on apua niissä siirtymävaiheissa, joissa kehon faskiarakenteissa tapahtuvat muutokset pakottavat lapsen opettelemaan uuden, terveemmän tavan liikkua ja toimia. Esimerkiksi tuen kanssa tai ilman tukea kävelevien lasten jalkojen jäykkyyden helpottaessa etenkin polvien ja nilkkojen nivelten liikkuvuus lisääntyy usein, mutta kehon faskiakerrosten tarjoama tuki nivelille on vielä puutteellinen. Jalan ja jalkaterän asento saattaa muuttua ja alttius nivelten ylikuormittumiselle on väliaikaisesti lisääntynyt. Tällöin TheraTogsin käyttö tukee ja vakauttaa kävelyasentoa ja askellusta, mikä helpottaa lapsen sopeutumista uuteen tilanteeseen ja tekee liikkumisesta turvallisempaa. Hypotonisilla lapsilla TheraTogs vakauttaa keskivartalon asentoa ja päänhallintaa. Parempi asennonhallinta helpottaa tuki- ja liikuntaelimistön muutoksiin sopeutumista ja johtaa näin nopeampaan toimintakyvyn kohenemiseen.

TheraTogsin avulla saavutettavat hyödyt nopeuttavat ABR-harjoitteilla aikaan saatuja tuloksia ja samalla ne ruokkivat positiivista kehityskierrettä. Asu on suositeltavaa pitää päällä myös ABR-harjoitteita tehtäessä, sillä se parantaa harjoitteiden vaikutusta kehoon.

ABR Denmark toimii TheraTogs-asujen jälleenmyyjänä. Myös muiden kuin ABR-kuntoutukseen osallistuvien perheiden on mahdollista hankkia lapselleen TheraTogs ABR-kurssien yhteydessä.

TheraTogs muokataan jokaiselle käyttäjälle yksilöllisesti, ja asun sovittamiseen menee noin kaksi tuntia. Sovitusta varten varataan aika ABR-kurssien yhteyteen. Sovitus on ABR-kuntoutusta tekeville perheille maksuton. Asusta kiinnostuneet voivat joko tilata asun heti tai varata ajan pelkkään sovitukseen, jonka aikana tai jälkeen he voivat päättää, haluavatko hankkia asun itselleen.

TheraTogs-asua varten voi anoa apuvälinemaksusitoumusta.  ABR Denmark voi kuvata maksusitoumushakemuksen tueksi pienen videon siitä, miten asu kohentaa välittömästi lapsen toimintakykyä päälle puettuna.

Lisätietoja valmistajan kotisivuilta: www.theratogs.com

Theratogs - ABR Denmark –video Diane Vincentziltä.

Tilaaminen

  1. Täytä tilauslomake täällä(Jos haluat ensin kokeilla asua sitoutumatta sen ostamiseen, valitse kohta ”Pretrial – before decision to purchase”. ABR-tiimin kanssa käytte sitten yhdessä läpi, mikä puvuista olisi oikea vaihtoehto juuri teille.)
  2. Täytä kokotaulukko täällä ohjeiden mukaisesti.
  3. Saat sähköpostilla ajan seuraavan ABR-kurssien yhteydessä pidettävään sovitukseen ja myöhemmin laskun tilauksesi mukaisesti.

Annamme mielellämme lisätietoja:

info@abr-kuntoutus.fi
minnal@abr-kuntoutus.fi
abr.danmark@mail.dk (englanniksi)

 

Scroll to Top