Tutkittua tietoa
Tälle sivulle on koottu ABR-kuntoutuksesta julkaistua akateemista tutkimusta sekä muuta virallista tutkimusta.
Explore-lehdessä on julkaistiin heinäkuussa 2016 tutkimus, jossa tarkasteltiin ABR-kuntoutuksen vaikutusta lonkkien kehitykselle.
"Vaikka kyseessä on ainoastaan kuudesta lapsesta tehty tapaustutkimus, sen tulosten perusteella jatkotutkimukset ovat aiheellisia. Tulokset osoittavat, että lonkkaleikkausta tarvitsevat lapset saattavat ABR-kuntoutuksen avulla välttyä leikkaustarpeelta kokonaan."
Kelan vuonna 2015 käynnistämässä uusien terapiamuotojen vaikuttavuutta koskevassa tutkimuksessa tarkasteltiin ABR-kuntoutuksen soveltuvuutta Kelan järjestämän vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapiamuodoksi. Kuntoutusmenetelmän arviointia varten toteutettu tutkimus on julkaistiin kesäkuussa 2016.
ABR-menetelmän vaikuttavuudesta on valmistunut kolmivuotinen tutkimus, jonka tulokset on esiteltiin 12.9.2014 AACPDM:n (American Academy for Cerebral Palsy and Developmental Medicine) vuotuisessa konferenssissa Yhdysvalloissa.
Konferenssiesityksen suomennos
Tuloksista julkaistiin myös abstrakti The Journal of Developmental Medicine & Child Neurology -lehdessä.
Journal of Bodywork and Movement Therapies -lehdessä julkaistiin vuonna 2011 tutkimus kuormituskatoilmiöstä (stress shielding) tuki- ja liikuntaelinsairauksien rappeuttavassa kierteessä.
Muita Mark Driscollin ja Leonid Blyumin julkaisemia konferenssiesityksiä ja tutkimusartikkeleita on koottu ABR Americas -sivustolle.
ABR-kuntoutuksesta on kirjoitettu myös opinnäytetöitä.
Pipsa Meller ja Sini Pirkkalainen, Metropolia ammattikorkeakoulu
Satu Ketolainen, Sanna Luostarinen ja Petri Sipari, Rovaniemen ammattikorkeakoulu
Katharina Maria Sommer, Hanzehogeschool Groningen, Alankomaat