Tutkittua tietoa

Tutkittua tietoa

Tälle sivulle on koottu ABR-kuntoutuksesta julkaistua akateemista tutkimusta sekä muuta virallista tutkimusta.

 

Explore-lehdessä on julkaistiin heinäkuussa 2016 tutkimus, jossa tarkasteltiin ABR-kuntoutuksen vaikutusta lonkkien kehitykselle.

”Vaikka kyseessä on ainoastaan kuudesta lapsesta tehty tapaustutkimus, sen tulosten perusteella jatkotutkimukset ovat aiheellisia. Tulokset osoittavat, että lonkkaleikkausta tarvitsevat lapset saattavat ABR-kuntoutuksen avulla välttyä leikkaustarpeelta kokonaan.”

Tutkimus

 

Kelan vuonna 2015 käynnistämässä uusien terapiamuotojen vaikuttavuutta koskevassa tutkimuksessa tarkasteltiin ABR-kuntoutuksen soveltuvuutta Kelan järjestämän vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapiamuodoksi. Kuntoutusmenetelmän arviointia varten toteutettu tutkimus on julkaistiin kesäkuussa 2016.

Tutkimus

 

ABR-menetelmän vaikuttavuudesta on valmistunut kolmivuotinen tutkimus, jonka tulokset on esiteltiin 12.9.2014 AACPDM:n (American Academy for Cerebral Palsy and Developmental Medicine) vuotuisessa konferenssissa Yhdysvalloissa.

Konferenssiesitys

Konferenssiesityksen suomennos

Tuloksista julkaistiin myös abstrakti The Journal of Developmental Medicine & Child Neurology -lehdessä.

Abstrakti

Abstraktin suomennos

 

Journal of Bodywork and Movement Therapies -lehdessä julkaistiin vuonna 2011 tutkimus kuormituskatoilmiöstä (stress shielding) tuki- ja liikuntaelinsairauksien rappeuttavassa kierteessä.

Tutkimus

Tutkimuksen suomennos

 

Muita Mark Driscollin ja Leonid Blyumin julkaisemia konferenssiesityksiä ja tutkimusartikkeleita on koottu ABR Americas -sivustolle.

 

ABR-kuntoutuksesta on kirjoitettu myös opinnäytetöitä.

Pipsa Meller ja Sini Pirkkalainen, Metropolia ammattikorkeakoulu

Satu Ketolainen, Sanna Luostarinen ja Petri Sipari, Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Katharina Maria Sommer, Hanzehogeschool Groningen, Alankomaat