Kela kilpailuttaa, miten käy laadukkaan kuntoutuksen?

Kela kilpailuttaa, miten käy laadukkaan kuntoutuksen?

Olemme tottuneet ajattelemaan Suomessa, että yhteiskunta tarjoaa lapsillemme parasta mahdollista kuntoutusta, jota on saatavilla.

Viime vuosina on kuitenkin nähty, että yhteiskunnan kustantamien terapioiden määrät ovat jatkuvassa laskussa ja kuntoutussuosituksia on ollut vuosi vuodelta hankalampaa saada läpi. Kelan päätökset tuntuvat toisinaan mielivaltaisilta.

Viime päivinä on kuohunut: Kelan uusimman kilpailutuksen tuloksena monet lasten neurologiseen kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeutit ovat jääneet ilman sopimusta, kun kilpailutuksen painopiste asetettiin hintaan ja laatu – osaaminen ja erikoiskoulutus – sivuutettiin käytännössä täysin. Ensi vuoden alusta moni lapsi joutuu vaihtamaan osaavan terapeuttinsa toiseen.

Meille vanhemmille sanotaan aina, että meidän tehtävämme on olla ennen kaikkea vanhempia, ei terapeutteja. Se on totta: ensisijaisesti olemme lapsen vanhempia, mutta se ei estä meitä olemasta samalla myös aktiivisia kuntouttajia. Yhteiskunnan viesti on selvä: erityislasten kuntoutuksesta tingitään rankalla kädellä. Lapsi on kuitenkin vain kerran lapsi, hän kasvaa ja kehittyy vain kerran aikuiseksi. Lapsi ei jouda odottelemaan parempia aikoja, hänen kehityksensä tapahtuu tässä ja nyt.

ABR-kuntoutuksessa vanhempi kuntouttaa lastaan ja turvaa näin omalta osaltaan lapsen kehitystä. Siihen ei tarvita Kelan päätöksiä eikä valituskierroksia. ABR-kuntoutus on koko perheelle puhdas win-win-yhtälö: lapsi voi paremmin, kasvaa ja kehittyy ja vanhemmat kokevat voimaantumista pystyessään auttamaan lastaan.

Ilmoittaudu tammikuun 2019 ABR-kurssille viimeistään ensi tiistaina 9.10., jotta saat ennakkoilmoittautujan alennuksen. Hae samalla yhdistykseltä uusille perheille myönnettävää avustusta. Lisätiedot: info@abr-kuntoutus.fi

Jätä kommentti

Kommentoi

Scroll to Top